Kopūstynė su vyšniniais pomidorais
Šią sriubą galima pavadinti "viskas, ką turiu šaldytuve" :) Kopūstas jau kėsinosi numirti, tad nusprendžiau išvirti iš jo sriubą. Tarp kitko, aš dariau aštrią sriubą, bet kiekvienas gaminasi pagal savo skonį :)
Naudojau:
- 100-200 g šviežio kopūsto;
- 1 morka;
- 1 svogūno galva;
- 1 didelė bulvė;
- sauja vyšninių pomidorų savo sultyse (tinka ir paprasti marinuoti pomidorai);
- vištienos sultinio kubelis;
- mėsos, guliašo, meksikietiški prieskoniai;
- malti juodieji pipirai.
Tiek ir to darbo- užkaiti vandenį, dedi kubelį. Keptuvėje pakepini pjaustytą svogūną, jį apibarstant įvairiais prieskoniais. Į puoda dedi pjaustytą morką, bulves, kopūstą. Sudedi ir pakepusį svogūną. Tada susmulkini pomidorus ir taip pat sudedi į puodą. Įpili pomidorų sulčių iš marinato. Įberi maltų pipirų pagal skonį ir sriuba baigta :) Skanu valgyti su grietine, užkandant juoda duona su sviestu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą