2010 m. kovo 15 d., pirmadienis

Kopūstynė su vyšniniais pomidorais

Šią sriubą galima pavadinti "viskas, ką turiu šaldytuve" :) Kopūstas jau kėsinosi numirti, tad nusprendžiau išvirti iš jo sriubą. Tarp kitko, aš dariau aštrią sriubą, bet kiekvienas gaminasi pagal savo skonį :) 
Naudojau:
  • 100-200 g šviežio kopūsto;
  • 1 morka;
  • 1 svogūno galva;
  • 1 didelė bulvė;
  • sauja vyšninių pomidorų savo sultyse (tinka ir paprasti marinuoti pomidorai);
  • vištienos sultinio kubelis;
  • mėsos, guliašo, meksikietiški prieskoniai;
  • malti juodieji pipirai.
Tiek ir to darbo- užkaiti vandenį, dedi kubelį. Keptuvėje pakepini pjaustytą svogūną, jį apibarstant įvairiais prieskoniais. Į puoda dedi pjaustytą morką, bulves, kopūstą. Sudedi ir pakepusį svogūną. Tada susmulkini pomidorus ir taip pat sudedi į puodą. Įpili pomidorų sulčių iš marinato. Įberi maltų pipirų pagal skonį ir sriuba baigta :) Skanu valgyti su grietine, užkandant juoda duona su sviestu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą