2010 m. kovo 18 d., ketvirtadienis

Vištienos faršo apkepas su bulvių koše

Apkepas, galima sakyt, iš nieko :) Darbelio reikia įdėt tik kol sudėlioji viską sluoksniais. Bet buvo verta, nes gavosi tikrai be galo skaniai. Taigi apkepui reikės:
  • 4-5 didelės bulvės;
  • 30 g sviesto;
  • pusė stiklinės pieno;
  • 400 g mėsos faršo (kokios norit, aš dėjau vištienos);
  • porą šaukštų pomidorų padažo;
  • gabaliukas sutarkuoto fermentinio sūrio;
  • svogūnas
  • druska, pipirai, mėsos prieskoniai;
Baltam padažui:
  • 3 šaukštai sviesto ir miltų;
  • stiklinė pieno;
  • žiupsnelis druskos ir maltų baltųjų pipirų.
Supjaustytas bulves išvirti pasūditame vandenyje. Tuo tarpu svieste pakepinti faršą, pagardinti mėsos prieskoniais, druska, pipirais. Sudėti pjaustytą svogūną. Viskam iškepus sudėti pomidorų padažą. Truputį pakaitinti. Iš virtų bulvių sutrinti košę. Šmaišyti sviestą, pieną.


Paruošti baltą padažą: Puode išlydyti sviestą, sudėti miltus ir maišyti iki vientisos masės. Pamažu pilti pieną ir maišyti, kol sutirštės. Pagardinti druska ir maltais pipirais.

Sviestu išteptoje kepimo formoje sluoksniuoti taip: paklojam bulvių košės trečdalį, tada pusę turimo faršo, viską apipilam 1/2 padažo. Taip sluoksniuojam dar kartą, kad trečiasis sluoksnis būtų bulvių košė. Apibarstome tarkuotu sūriu. Kepam 20 min. 200 C orkaitėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą