- 4-5 didelės bulvės;
- 30 g sviesto;
- pusė stiklinės pieno;
- 400 g mėsos faršo (kokios norit, aš dėjau vištienos);
- porą šaukštų pomidorų padažo;
- gabaliukas sutarkuoto fermentinio sūrio;
- svogūnas
- druska, pipirai, mėsos prieskoniai;
- 3 šaukštai sviesto ir miltų;
- stiklinė pieno;
- žiupsnelis druskos ir maltų baltųjų pipirų.
Paruošti baltą padažą: Puode išlydyti sviestą, sudėti miltus ir maišyti iki vientisos masės. Pamažu pilti pieną ir maišyti, kol sutirštės. Pagardinti druska ir maltais pipirais.
Sviestu išteptoje kepimo formoje sluoksniuoti taip: paklojam bulvių košės trečdalį, tada pusę turimo faršo, viską apipilam 1/2 padažo. Taip sluoksniuojam dar kartą, kad trečiasis sluoksnis būtų bulvių košė. Apibarstome tarkuotu sūriu. Kepam 20 min. 200 C orkaitėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą