2010 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Šokoladinis pyragas

 
Aš saldumynų beveik nevalgau, bet jais palepinu savo mylimą vyrą ir drauges :) Šis pyragas- tikras gardumėlis. O darbo, patikėkit, visai nedaug :)
Vienam pyragui reikės:
Nedidelės apvalios formos;
100 g juodojo šokolado (plyta) )norintiems pigesnio varianto-kakava;
saujelė riešutų (bet kokių);
0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
Uogienės(kokios turite);
stiklinė cukraus;
0,5 šaukštelio druskos;
2 kiaušiniai;
pusę stiklinės miltų;
100 g sviesto;
1 šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina)
.
Dedi į dubenį supjaustytą sviestą ir sulaužyta šokoladą (arba gerą stiklinę kakavos). Kiši į mikrobangę 30-50 sekundžų, šildai kol ištirpsta šokoladas. Išmaisai,padedi truputį atvėsti. Tada įmaišai cukrų ir vanilinį cukrų. Po vieną muši kiaušinius kiekvieną jų išmaišant. I atskirą induką sumaišai miltus,kepimo miltelius ir druską. Supili į šokolado masę ir gerai išmaišai. Jei riešutai nesmulkinti,imi lentelę,uždedi rankšluostį,pasiimi mėsos mušiklį ir išlieji susikaupusią blogą energiją juos daužydama :) Tada meti į keptuvę,truputį paskrudini(nuolat maišant,nes tuoj pradeda degti). Suberi į bendrą masę.

Iškloji skardą kepimo popieriumi, supili pusę tešlos, ant jos tepi turimą uogienę (niekas ten nesitepa,tai padėlioji kaip išeina). Tada užpili likusią masę. Kepi ne didesnėje kaip 170 (geriau 165) temperatūroje, nedaugiau 35-40 min. Skaniausia valgyti atšalusį. Skanaus ! :) P.S. jei norite šitu nesamonių ant pyrago viršaus: imat viena kiaušinį, atskiri trynį nuo baltymo (jei buvot planave daryt viršų,trynį galite įmest į pyragą kartu su tais dviem kiaušiniais, jei ne-trynį metam lauk). Tą baltymą plakt iš visų jėgų, įpilti ketvirtadalį stiklinės cukraus ir sukti kol liks tik putos. Galima naudot elektrinį mikserį, bet daugiau plovimo.Likus 5 min iki pyragui iškepant,ištraukti jį,aptaškyti tomis putomis ir įkištti atgal likusiom 5 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą