2010 m. sausio 20 d., trečiadienis
Vištienos krūtinėlė džiūvesėliuose
Greitai pagaminama, neriebu ir skanu ;) čia mano mylimiausia draugė mane paprotino į tuos džiūvėsėlius pavolioti.. :)
2-4 porcijoms reikės:
1 vištos krūtinėlė be kaulo;
Sauja džiūvėsėlių;
Ryžių;
Majonezo;
Kečupo;
3 skiltelės česnako;
Konservuoti žirneliai;
1 raugintas agurkėlis;
1 mažas svogūnas.
Vištienos prieskonių.
Krūtinėlę supjaustyti neplonais, pailgais gabaliukais. Užberti vištienos prieskoniu, pipirų, druskos. Palikti. Užvirti ryžius. Kol virs ryžiai galime pasiruošti garnyrą, nes vištiena iškepa akimirksniu. Konservuotus žirnelius suberiam į dubenį, smulkiai kvadračiukais supjaustom svogūną ir raugintą agurką. Sudedame į žirnelius. Uždedame majonezo ir garnyras baigtas. Ryžiam einant į pabaigą, vištieną voliojame džiūvesėliuose (neturint džiūvesėlių,galima volioti miltuose). Dedame į įkaitintą keptuvę, laukiame kol apskrus,apverčiame, dar palaukiame kol apskrus, 5 min ir iškepta. Perkepinti nereikia, vištiena praras sultingumą. Kad ryžiai būtų gelsvi, jiems iįvirus į puodą įdedu šaukštelį kario ir išmaišau. Aš asmeniškai ant ryžių dar užsipilu sojos :) Skanaus ! :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą