2010 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Baklažanai su faršu


Man labiausiai jie skanūs pasytovėję keletą valandų, kažkaip tada tas baklažanas tampa dar minkštesnis :) ir į foliją vynioti nebūtina tikrai, čia mano išmislas. 
Taigi, 4 porcijoms reikės:
2 baklažanai (geriau kuo pailgesni);
gabalas fermentinio sūrio (na kokie 200 g~);
mėgstamos mėsos faršo (aš dėjau stirnienos) apie 300 g;
1 didelė galva svogūno;
1 didelė morka;

porą saujų grybų (aš dėjau atšildytus baravykus);
Taigi, imi baklažanus, nuplauni juos ir išskobi jų vidurius, paliekant centimetro storio sieneles. Apibarstai juos druska ir pipiriukais ir padedi į šoną.


 
Tada imiesi įdaro: pakepini sutarkuotas morkas ir smulkiai pjaustyta svogūną, pabarstai druskyte ir smulkintais pipiriukais. Įjungiame orkaitę kaisti ant 200 laipsnių. Užverdi grybus, sudedi į tą pačią keptuvę. Kai iškepa, atidedam į indelį ir toje pačioje keptuvėje kepiname farša. Perkepti nereikia,nes galutinai iškeps jis orkaitėje. Tada imame baklažanus, popieriume nusausiname susikaupisią ant jų drėgmę ir sluoksniais dedame pamainomis faršą ir grybus su daržovėmis taip,kad ant viršaus būtų faršas. Imi tarką ir užtarkuoji fermentinį sūrį. Dedi baklažanus į skardą ir kepi orkaitėje 20 min, 200 laipsnių temp. Skanaus ;)


  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą