2010 m. sausio 19 d., antradienis

Kitoniškas sviestas


Šitas sviestas fantastiškai tinka prie bulvių, keptų lauže, prie skrudinto batono (ypač su tiršta sriuba), o ir šiaip- ant sumuštinių. Padaryti jį labai paprasta, o rezultatas puikus ;)
Reikės:
1 pakelio sviesto;
šviežių petražolių;
1 čili pipiriuko;
5 skiltelių česnako;
persilado prieskonių žiupsnelis;
mėsos prieskonių žiupsnelis;
vegetos žiupsnelis.
Sviestą palikti kambario temperatūroje kelioms valandoms, kad būtų lengviau malti. Sviestą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į dubenėlį. Nulupti ir sudėti česnaką, nuplautas petražoles,supjaustytą pipirą ir prieskonius. Imti elektrinį mikserį ir viską malti, kol sviestas taps gražios spalvos, o česnakai ir petražolės susismulkins. Sudėti į patogų plastikinį indelį ir dėti į šaldytuvą. Ilgai negenda- visada praverčia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą