2010 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Pomidorinė sriuba










Tai vienintelė sriuba, kurią valgo mano būsimasis vyras :)) kuris kuo toliau, tuo žiūriu išrankesnis darosi. Pomidorinę kiekvienąkart verdu vis kitaip, priklauso ką turiu šaldytuve. Šį kartą gaminau taip:
Gabaliukas šernienos kumpio (tinka kiaulienos sprandinė,vištiena, bet kokia žalia mėsytė);
2 bulvės;
sauja ryžių;
2 pomidorai;
2 geri šaukštai pomidorų pastos;
1 galva svogūno;
1 didelė morka;
Keli lauro lapeliai;
Keletas cielų pipirų;
Druska.

Imi puodą ir užverdi jame turimą mėsos gabaliuką. Kai vanduo užverda, įdedi lauro lapelius, pipirus, įberi druskos. Galima įdėti mėgstamų prieskonių. Tegul paverda mėsytė bent 30 min.Tada ištraukti mėsytę lauk ir sudėti kubeliais supjaustytas bulves bei saują ryžių. Mėsą supjaustyti mažais gabaliukais ir sudėti atgal į sriubą. Tegul viskas verda, kol išvirs bulvės ir ryžiai (~15 min). Pomidorus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti keletą min, kad lengviau būtų nulupti skūrą (galima vietoj to dėti konservuotus pomidorus). Tada smulkiai juos supjaustyti ir dėti į sriubą. Sutarkuotą morką ir supjaustytus svogūnus pakepinti keptuvėje ir sudėti į sriubą. Paragauti, ar netrūksta druskos, įdėti truputį prieskonių. Ir galų gale įmaišyti pomidorų pastą, dar pora min pavirti maišant ir sriubytė baigta. Galima įdėti šviežių krapų ir petražolių. Valgyti su grietine :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą