2010 m. sausio 15 d., penktadienis

Spageti su baravykų, šoninės ir grietinėlės padažu


Laaabai skanus ir paprastas, greit paruošiamas patiekalas. Vietoj spageti tinka ir makaronai vamzdeliai, nors mano manymu, prie didelių baravykų visgi geriau spageti. Baravykus galima pakeisti kitais turimais grybais.
2-3 porcijoms reikės:
Pusė pakelio makaronų;
Pakelio grietinėlės;
Pora gerų saujų šaldytų baravykų;
1-2 galvos svogųnų;
50-100 g lašinukų;
1 šaukštas miltų;
Šviežių petražolių (aš naudojau šaldytus burokelių lapus);
Prieskonių;
Dedi į puodą makaronus ir kol jie verda, imiesi padažo. Puode užvirini nedidelį kiekį vandens, sudedi šaldytus baravykus,kai tik užverda, vandenį nukoši. Kol užverda grybai, pakepini supjaustytus svogūnus ir lašinukus. Kai viskas gražiai apskrus, sudedi grubus, užbarstai vegetos, truputį maltų pipiriukų. Apibarstai miltais, pamaišai. Tada pili grietinėlė ir pamaišant lauki kol ji užkais. Į grietinėlę galima dar įdėti mėgstamų prieskonių(man skanu persiladas). Ir galiausiai dedi norimas žoleles, dar minutę pamaišai, ir patiekalas paruoštas. Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą