2010 m. sausio 19 d., antradienis

Brokoliai su kumpeliu ir grietinėlės padažu


Labai sveika ir be galo skanu :) Na o sveika, jei nenaudosite grietinėlės :) Aš asmeniškai šį patiekalą valgau vieną patį, bet jis taip pat labai tinka kaip garnyras prie mėsos, žuvies (tuomet rekomenduoju nedėti kumpelio). O pagaminti truksite vos 10 minučių. Viskas labai paprasta:
2-4 porcijoms reikės:
1 galvos brokolių;
1 pakelio grietinėlės;
1 didelės galvos svogūno;
Mažas gabaliukas kumpelio;
Žiupsnelis vegetos;
Žiupsnelis druskos.
Brokoli supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, lengvai nuplauti. Kotą mesti lauk. Užkaisti puode vandens, sudėti brokolius. Laukiant, kol jie užvirs, keptuvėje pakepinti stambiais griežinėliais supjaustytą svogųną, apiberti jį druska. Sudeti gabaliukais pjaustytą kumpį ir dar minutę pakepti. Užvirus brokoliams nukošti vandenį,suberti juos į keptuvę ir viską lėtai išmaišyti. Norint sutirštinti padažą,apiberti keptuvės turinį pusę arbatinio šaukštelio milų. Užpilti grietinėlę, įberti vegetos ir palaukti kol viskas užkais. Ir viskas :) skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą